Ledarens lilla handbok

Ledarens lilla handbok är en enkel idé. Inget annat. En idé utan anspråk och löften. Den är inte vetenskaplig, den är intuitiv. Den ger inga svar, den ger perspektiv. Den får sin effekt genom ditt sätt att läsa den.

Du har svaren.

Du är ledaren.

Ledarens lilla handbok

Del 1

Resan till att bli en bra ledare börjar där alla andra resor börjar. Där du är just nu. Du kan inte ge mer än du har. Du kan inte nå längre än dina armar räcker. Du kan inte insupa fler intryck än räckvidden av dina sinnen tillåter. Du är din främsta och viktigaste resurs.

Del 2

Välkomna dig själv. Du är perfekt som du är, även när du inte räcker till. Om det fanns en människa som räckte till skulle alla andra vara överflödiga. Det hör till själva definitionen av en människa att inte räcka till. Det är därför vi har förmågan att sträcka ut vår hand efter hjälp från andra.

Del 3

Andas och behåll lugnet. Vissa saker är helt enkelt bortom din förmåga att förändra eller påverka. Var som en fyr. En fyr står stilla men stadigt och lyser upp omgivningen åt andra. Den är passiv vilket gör att man alltid kan lita på den. En fyr sviker inte.

Del 4

Skydda ditt immunförsvar. Håll din kropp frisk genom träning, sund kost och återhämtning. Goda vanor håller dig frisk, stark och pigg. Tänk goda tankar. Runt om dig finns det många trender och idéer. Välj de hållbara och ekologiska, du är själv en del av din miljö.

Del 5

Ta ett steg tillbaka. På lite avstånd är det lättare att se helheten. Du får perspektiv på vad som måste göras, om nu något måste göras. Ofta är processen perfekt som den är. Gör inga onödiga insatser. Spara din energi. När det behövs, handla med full effekt.

Del 6

Skapa mening. Lycka och framgång är inte synonymt med vinster och medaljer. Mening och sammanhang betyder mer i längden och ger vinster och medaljer ett ökat värde. Finn din mening och håll dig till den.

Del 7

Reflektera och upprepa. Läs del 1,2, 3, 4, 5, 6 och 7 en gång till.

 

Nästa vecka följer fler delar av Ledarens lilla handbok

                                                                                                           Love, Sörmlandsidrotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s