Ledarens lilla handbok

Ledarens lilla handbok är en enkel idé. Inget annat. En idé utan anspråk och löften. Den är inte vetenskaplig, den är intuitiv. Den ger inga svar, den ger perspektiv. Den får sin effekt genom ditt sätt att läsa den.

Du har svaren.

Du är ledaren.

Ledarens lilla handbok

Del 8

Lär dig längs vägen. Kunskap och erfarenhet hjälper dig att hantera svåra situationer. Att lära sig av både framgång som motgång är en konst. Ett sätt att lyckas är att vara utan mål men fylld av mening. På samma sätt som gräset växer utan mål, det bara växer.

Del 9

Kring ledarskapet finns tillräckligt många svåra frågor och komplicerade svar. Det är därför viktigt att dina handlingar är enkla och begripliga. Det komplicerade skymmer sikten och det svåra skapar oro. Sök det enkla i varje situation.

Del 10

Att planera och förutse är viktigt. Men det goda ledarskapet utgår alltid från gruppen, människorna och nuet. Det förutsedda och önskade får inte ta överhanden. Var inte rädd att förändra när det krävs.

Del 11

Inspireras av seglaren. Seglaren vet att vädret bestämmer. Man kan inte rå över vädret, bara anpassa sitt segel. På samma sätt kan du bara kontrollera dig själv. Läs situationen, tolka och anpassa sedan ditt ledarskap efter gruppen.

Del 12

När du möter människor får du en uppfattning av hur de är. Kom ihåg att det bara är din egen uppfattning. Det händer att ledare blandar ihop sin egen uppfattning med verkligheten. Då uppstår konflikter. Att mötas handlar om kompromiss och ödmjukhet.

Del 13

Termometern bestämmer inte temperaturen i havet. Den visar enbart de tillfälliga graderna här och nu. Det vore befängt att befästa havets temperatur efter termometern. På samma sätt är det med människor och kultur. Allt förändras.

Del 14

Reflektera och upprepa. Läs del 8, 9, 10, 11, 12, 13 och 14 en gång till.

 

 

Love, Sörmlandsidrotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s